Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Le Petit Festival du Theatre" otvara se izložbom "Retour à la Nature – Povratak prirodi"

24.06.2022.

10:03

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

"Le Petit Festival du Theatre"

"Le Petit Festival du Theatre"

Foto: "Le Petit Festival du Theatre" / -

Ovogodišnji, 18. po redu Le Petit Festival du Theatre bit će otvoren večeras u 21 sat u Atelijeru Pulitika izložbom "Retour à la Nature – Povratak prirodi", na kojoj izlažu Ekrem Yalcindag (Turska), Marija Graša (Hrvatska), Thomas Henrikson (Švedska) i Tyra Vladic (Hrvatska).

 

"Festival se otvara živahnošću koju imaju zaljubljena djeca i usamljeni pustinjaci. Razumijete li ovu nediscipliniranu metaforu? Ona bi u stvari željelela biti suprotno od onog tajanstvenog paradoksa: “Žudjeti je uvijek imati ono što nemamo.” Priroda to ima, i daje nam tako nesebično, a mi je ne razumijemo. Samo je okrutno iskorištavamo. Tako je teško shvatiti greške koje su postale navika. Gdje li je naše ganuće i suosjećanje? „Mi nismo naslijedili ovu Zemlju od naših predaka već smo je samo posudili od naših potomka“. Baš zato… Krenimo, došlo je vrijeme – preobrazimo san u nadahnuće i ljepotu i sve nedorečenosti pokušajmo ponovo oživjeti, a sve u inat genetski modificiranom…", ističu organizatori.

Raspored događanja

Od 26. lipnja do 2. srpnja – Lokrum i Elafiti - Rad slovenskog umjetnika Radovana Jenka poster koji titra okrepljavajućom energijom: “Voli prirodu kao svoju majku, ne okreći joj leđa” , umjetnici Le Petit Festivala, predstavit će se ove godine i na dubrovačkim otocima te publici prenjeti ovu snažnu poruku Ljubavi. Kao i svake godine Le Petit je spreman za posjet Domu za starije i nemoćne osoba u Dubrovniku gdje će se uz pjesmu i performance poruku prenjeti i štičenicima doma.

3. srpanj u 21:00 - Knežev Dvor - Zaboravljene Božje biljke ili lijekovi farmaceutske industrije - Franka Prizmić (Hrvatska), Anastasia Remy i Ines Bouallegue (Švicarska) „tri mušketira“, zajedno imaju trideset ljeta, najaviti će noć posvećenu zdravlju, Anne Vervick (Belgija) - pionirka homopatije u Beneluxu, dr.Saša Lučić (Hrvatska-Italija) 

4. srpanj u 21:00 - Sjećanje na hrvatskoga kompozitora i pjesnika Juru Stanića - Martin Ladika (Hrvatska), Vinko Prizmic (Hrvatska); Gudački kvartet – Karmen Begić, Marta, Džive i Paula Čatić (Hrvatska) i pobjednica prvog “Worldvision song contest Le Petit Festivala” Karla Gabrieri.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.