Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Leda" u izvedbi HNK Šibenik večeras u teatru

26.09.2020.

13:57

Autor: Radio Dubrovnik

KMD

KMD

Foto: - / -

Kazalište Marina Držića će večeras od 20 sati ugostiti HNK Šibenik i 'komediju jedne karnevalske noći' iz ciklusa Glembajevih - "Leda" prema tekstu Miroslava Krleže. "Leda" je jedno od najsjajnijih djela hrvatske dramske književnosti.

Ta lepršava igra uvijek glumce i publiku stavlja pred ogledalo istine o socijalnom i emotivnom statusu krhkoga građanskog sloja koji je u Hrvatskoj uvijek na rubu nepostojanja, naročito danas. 

Svatko od nas će se prepoznati u jednom od likova ove komedije koja osim što briljantno žonglira hrvatskim jezikom ogoljujući sve njegove slojeve, funkcionira u apsurdnim i ritmičkim obratima često bolje od vrhunske engleske situacijske igre.

U podjeli su: Oliver Urban - Luka Dragić, Klara - Franka Klarić, Aurel - Ivan Jončić, Melita - Ivana Gulin, Klanfar - Boris Svrtan, Sluškinja Fani, noćna dama - Oriana Kunčić, Glazbenik - Roko Radeljak.

Rezervacije ulaznica moguće su na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: blagajna@kmd.hr // Online kupovina putem: www.ulaznice.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.