Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Lero s "Vjerenicama" na Dubrovačkim ljetnim igrama

05.08.2015.

00:05

Autor: Jelena Obradović Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na programu 66. Dubrovačkih ljetnih igara večeras je nastup Studentskog teatra Lero s predstavom "Vjerenice" Davora Mojaša.

Autentična svjedočenja, priznanja, citate, dokumente i razne druge prizive jednog vremena dramatizirao je i režirao Davor Mojaš. Ostvarena je tako predstava koja, prepoznatljivom lerovskom scenskom poetikom, teatralizira jedan dio dubrovačke povijesti svakodnevnice. Predstava ponire u povijest Dubrovnika, njegove  tajene priče i prizore tame. Silovane žene, izvanbračna djeca, nahodi, sudska svjedočenja, priznanja, presude, zatočenja, ubojstva, sudbine marginalki, trag nahodišta, oporuke i lutke „teatra vlasti“ – ishodišni su povodi predstavi s kojom će se Lero ovog ljeta tri puta predstaviti na Igrama. Prva izvedba je večeras u 21 sat i 30 minuta na Lerovoj sceni u Lazaretima.
 
Režija: Davor Mojaš / Scenografija i kostimografija: Dubravka Lošić /Tehničko vodstvo i realizacija scene: Mato Brnjić / Oblikovatelj svjetla i ton: Antonio Ljubojević /Tonska montaža: Viktor Lenert
Realizacija kostima: Dubravka Lošić i Maja Glamočanin / Koreografija: Palma Pati / Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš   

Igraju:  Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončica Šimić, Ana Petrović, Barbara Damić / Glas: Sebastijan Vukosavić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.