Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Lerove "Tišine boje tuge" večeras u Lazaretima

20.10.2021.

07:44

Autor: Radio Dubrovnik

ST Lero

ST Lero

Foto: - / -

Studentski teatar Lero prikazat će večeras u 19.30 posebnu izvedbu predstavu "Tišine boje tuge" u režiji Davora Mojaša na svojoj sceni u Lazaretima. Predstava ponire u povijest Dubrovnika, njegove skrivane i tajene sudbine i prizore tame.

Sudska svjedočenja, silovane žene, nahodi, priznanja, presude, zatočenja, otkrivanje zločinaca, osude, kazneni postupci, načini kažnjavanja, oporuke i kazne „teatra vlasti“ – ishodišni su povodi ovoj Lerovoj teatarskoj avanturi. 

Tišine boje tuge snovita je poetska i tužna ali istovremeno i opominjuća predstava koja ne nudi ravnodušnost i propituje savjest.

Izvedba  je ostvarena u suradnji s Regionalnim centrom za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva DEŠA iz Dubrovnika kao dio projekta "Bez Obiteljskog Nasilja" (BON) koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Izvedba je, uz pridržavanje protuepidemijskih mjera, u Lazaretima u 19.30 uz besplatan ulaz.

Režija: Davor Mojaš / Scenografija i kostimografija: Dubravka Lošić / Oblikovatelj svjetla i ton: Antonio Ljubojević /Tehničko vodstvo i realizacija scene: Mato Brnjić / Tonska montaža: Viktor Lenert / Realizacija kostima: Dubravka Lošić i Marija Glamočanin / Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš 

Sudjeluju:  Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončica ŠimiĆ, Barbara Damić, Rela Petric , Sebastijan Vukosavić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.