Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Lerove "Vjerenice" najbolja predstava Festivala hrvatskih kazališnih amatera

18.05.2015.

13:00

Autor: Jelena Obradović Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstava „Vjerenice“ Davora Mojaša u režiji autora i izvedbi Studentskog teatra Lero proglašena je najboljom na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

Festival je održan proteklih dana svibnja u Pazinu i Vodicama u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Od 180 prijavljenih predstava izbornici su odabrali 22 a nakon završne festivalske večeri sinoć u Vodicama, po ocjeni prosudbenog povjerenstva u sastavu: Areta Ćurković glumica, Zoran Mužić redatelj i Igor Ružić kazališni kritičar, Lerova izvedba predstave „Vjerenice“ proglašena je najboljom festivalskom predstavom u cjelini. U predstavi igraju: Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončica Šimić, Ana Petrović i Barbara Damić  a scenografkinja i kostimografkinja je Dubravka Lošić. U Vodicama je sinoć zaključen i prateći program 11. Međunarodnog festivala amaterskih kazališta Jadran 2015.  ove godine i s predstavama iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.