Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Lerove "Vjerenice" u Noći kazališta

21.11.2020.

08:35

Autor: Radio Dubrovnik

Studentski teatar Lero

Studentski teatar Lero

Foto: - / -

Studentski teatar Lero sudjelovat će i ove godine u programu manifestacije Noć kazališta, koja će se održati u više od 40 gradova i mjesta u Hrvatskoj. Lero sa svojim predstavama sudjeluje u ovoj međunarodnoj kulturnoj manifestaciji od njenog početka prije dvanaest godina.

U programu Noći kazališta 2020. Studentski teatar Lero večeras će u 18 sati prikazati predstavu „Vjerenice“ u režiji Davora Mojaša.

„Vjerenice“ otvaraju intrigantne teme dubrovačkih crnih kronika davnih stoljeća, priče o nahodištima i zlostavljanim ženama.

Scenografkinja i kostimografkinja je Dubravka Lošić, oblikovatelj svjetla Antonio Ljubojević, tehničko vodstvo Mato Brnjić, a  igraju: Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončica Šimić, Rela Petric i Barbara Damić.

Predstava je premijerno prikazana 2014.godine te izvođena na Dubrovačkim ljetnim igrama i na Splitskom ljetu, a na Festivalu kazališnih amatera Hrvatske dobila nagradu za najbolju predstavu.

Predstava se izvodi u Lazaretimna uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.