Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Likovna radionica "Držićev renesansni grad"

19.11.2022.

07:27

Autor: Radio Dubrovnik

Likovna radionica "Držićev renesansni grad"

Likovna radionica "Držićev renesansni grad"

Foto: Dom Marina Držića / -

Dom Marina Držića poziva djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole da se prijave za sudjelovanje na besplatnoj likovnoj radionici „Držićev renesansni Grad“, s početkom od ove subote. Radionica se održava subotom u tri termina: prva grupa od 9 do 10.30, druga grupa od 10.30 do 12 i treća grupa od 12 do 13.30.

Pod vodstvom mentorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, polaznici će se okušati u području kiparstva, oblikujući reljefe u glinamolu koje će završno oslikati.

Po završetku likovne radionice „Držićev renesansni Grad“ bit će organizirana prodajna izložba nastalih radova, a sav prihod donirat će se Dječjem domu Maslina.

“Svako je dijete umjetnik. Problem je ostati umjetnik nakon odrastanja.” - ustvrdio je Pablo Picasso. Ali je ponudio i odgovor: „Naučite pravila kao profesionalac, tako da ih možete kršiti kao umjetnik.“

Polaznici likovne radionice „Držićev renesansni Grad“ će uz stjecanje novih znanja o najvećem hrvatskom komediografu, Marinu Držiću, imati priliku razvijati vlastitu likovnu pismenost, kreativni pristup likovnom problemu, te upoznati i savladati kiparsku likovnu tehniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.