Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Likovna radionica "Sveti Vlaho i Marin Držić u voljenom Gradu"

23.01.2022.

10:36

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Likovna radionica "Sveti Vlaho i Marin Držić u voljenom Gradu"

Likovna radionica "Sveti Vlaho i Marin Držić u voljenom Gradu"

Foto: Dom Marina Držića / -

Dom Marina Držića poziva djecu da se prijave za sudjelovanje u likovnoj radionici "Sveti Vlaho i Marin Držić u voljenom Gradu" koja se organizira povodom feste Sv. Vlaha.

Radionica će se održavati od ponedjeljka 24.siječnja do petka 28. siječnja u dvije grupe po pet polaznika. Prva grupa započeti će u 16 sati, a završiti u 17.30, a druga započeti u 17.30, a završiti u 19 sati.

Pod vodstvom mentorice, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića Jasmine Runje, polaznici će se izražavati likovnom grafičkom tehnikom karton tiska. Djeca će sama osmisliti oblike koje će nacrtati na karton, potom ih izrezati, prebojati akrilnim bojama i na kraju otisnuti na bijeli papir čime će kao konačni produkt dobiti grafike.

Polaznici će uz stjecanje novih znanja o zaštitniku Grada Dubrovnika sv. Vlahu i najvećem hrvatskom komediografu, Marinu Držiću, imati priliku razvijati vlastitu likovnu pismenost, kreativni pristup likovnom problemu, te upoznati i savladati određene grafičke likovne tehnike.

Radionica će se održati uz pridržavanje svih mjera i preporuka Nacionalnog i županijskog stožera civilne zaštite uz obavezno korištenje zaštitne maske i sredstava za dezinfekciju.

Završni dan radionice s predstavljanjem radova upriličit će se u domu Marina Držića za vrijeme Noći muzeja, 28. siječnja.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail ured@muzej-marindrzic.eu ili na broj 091 61 51 590.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.