Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Linđov dar Gradu - "Od Sušaka pa do lipe Boke"

22.06.2019.

09:24

Autor: Radio Dubrovnik

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Folklorni ansambl Linđo održat će večeras u 20 sati u palači Sponza vokalno-instrumentalni koncert povodom Svjetskog dana glazbe, uz slobodan ulaz. Na koncertu će nastupiti Linđov orkestar te muška i mješovita klapa, a ove godine repertoar će uglavnom disati klapskim 'plućima'.

To znači da će Linđove klape izvoditi tradicionalne napjeve i skladbe od prostora Kvarnera pa sve do Boke Kotorske ili Zaljeva hrvatskih svetaca, kako još zovu ove prostore.

Linđo jest plesni folklorni ansambl, ali i u svom postavu ima u mušku, žensku i mješovitu klapu. Glazbenici Ansambla, osim tambura, sviraju klasična te brojna tradicijska glazbala (dvojnice, gajde, mih, sopele, lijericu, tamburu samicu), a na ovom koncertu prvi puta ćete imati priliku slušati Linđov orkestar u kompletnom mandolinskom postavu.

Pjevački dio repertoara pripremio je Vedran Ivanković, voditelj pjevanja, dok je orkestar pripremio voditelj Enes Omerčahić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.