Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ljetna škola filma Šipan 2015.

31.07.2015.

09:06

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Producenti Ljetne škole filma Šipan Miro Bronzić i Nils Neubert i ovo ljeto otok Šipan pretvotiti će u malu filmsku oazu. Red filmskih radionica za djecu, red filmskih projekcija za sve uzraste stara su i provjerena formula koja je kroz proteklih jedanaest godina Šipan postavila na nezaobilaznu destinaciju u mapi filmskih događanja. Najbolji jamac za uspješnu dvanaestu godinu su tri radionice.

Radionicu igranog filma vodit će Andrea Štaka, Marko Mikšić i Erol Zubčević. Jedno je sigurno; ova radionica donosi nam ove godine puno akcije, ganjanja biciklima a sve to, naravno, na poseban šipanski način. Radionicu digitalne animacije vodit će Miran Dilberović. Radit će se na modeliranju i animiranju vlastitih likova od tzv. digitalne gline koji će se nakon toga povezati u zajedničku filmsku animiranu priču. Radionicu fotografije ove godine vodit će već Đuro Margaretić koji najavljuje puno zabave, igre s vodenim efektima i bojama. Sve to najvljuje se i ovogodišnjim vizualima koje je za Ljetnu školu filma Šipan pripremio Fadil VejzovićUratke svih radionica, po starom dobrom običaju, vidjet ćemo na svečanoj premijeri 14.08. na velikom platnu otvorenog kina „Ispod starog platnja“.A od 6. do 14. kolovoza na istom platnu i ispred njega izmjenjivat će se bogati program. Organizatori i ove godine dovode recentne uspješnice domaće filmske produkcije kao i nešto starije filmove i one dosta starije koji se prikazuju u rubrici – iz naftalina. Tako ćemo pod starim platnjom ovog ljeta gledati „Cure – život druge“ Andree Štake, ovogodišnje voditeljice radionice igranog filma.  U suradnji s partnerima Kinematografima Dubrovnik i HRT-om  na veliko šipansko platno stižu „Ljubav ili smrt“ – Daniela Kušana, „Roko i Cicibela“ Stipe Delića, a u  suradnji s Kinookusom i oskarom nagrađeni dokumentarac „Citizenfour“. Zanimljiva večer bit će uz najnovije filmove i gostovanje mladog glumca Armina Omerovića i Almu Subašić, a s posebnim zadovoljstvom najavljujemo i dokumentarni film „Jože Ciuha slikar svojeg vremena“ o ovom za Šipan posebnom slikaru koji je cijeli život proveo na relaciji Šipan- Ljubljana – Pariz. Film prikazujemo u prisustvu redatelja Uroša Zavodnika i Petera Ciuhe. Osim dobrih filmova posjetitelji će moći uživati u glazbenoj večeri uz klape Kaše i Skontradura i uz predstavu Da draga u suradnji s SKAC Dubrovnik. (Ljetna škola filma Šipan)

 

Ljetna škola filma  Šipan  2015. – PROGRAM

 

 

 

06.08. – ČETVRTAK – 21:00

Svečano otvaranje

Projekcija radova LjšfŠ 2014.

Predstavljanje polaznika i voditelja radionica LjšfŠ 2015. 

«Cure – život druge», igrani film, Andrea Štaka, 2014., CH/HR/BIH

U prisustvu redateljice Andree Štake

 

07.08. – PETAK– 21:00

«Večer filma i sevdaha»

Gostuju Armin Omerović i Alma Subašić 

 

08.08. – SUBOTA – 21:00

Večer Jože Ciuhe

«Jože Ciuha slikar svog vremena«, dokumentarni film, Uroš Zavodnik, 2012., SLO

Prisustvuju Peter Ciuha i redatelj Uroš Zavodnik

 

09.08. – NEDJELJA – 21:00

Urnebesna komedija «Da draga» - dramska  predstava

 U suradnji sa SKAC Dubrovnik

 

10.08. – PONEDJELJAK – 21:00

«Roko i Cicibela» igrani film, Stipe Delić, 1978., YU/HR

U suradnji s HRT

 

11.08. – UTORAK – 21:00

«Citizenfour», dokumentarni film, Laura Poitras, 2014., NJE/SAD/ENG

U suradnji s Kinookus

 

12.08. – SRIJEDA – 21:00

«Ljubav ili smrt», igrani film za djecu, Daniel Kušan, 2014., HR

U suradnji s Kinematografi Dubrovnik

 

13.08. – ČETVRTAK – 21:00

LJŠFŠ koncert ispod starog platnja

Klapa Kaše & Klapa Skontradura

 

14.08. – PETAK – 21:00

Svečano zatvaranje

Premijere radova svih radionica LjšfŠ 2015.

Dodjela nagrada i priznanja

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.