Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ljetne radionice u Muzejima i galerijama Konavala

01.07.2021.

16:22

Autor: Radio Dubrovnik

Muzeji i galerije Konavala

Muzeji i galerije Konavala

Foto: - / -

Ljetne radionice, koje će se održati u srpnju i kolovozu u Odjelu za arheologiju, inspirirane su zanimljivom prošlošću ovog prostora, a njegova je glavna tema antički Epidaur. Iako je lokalitet tek djelomično istražen, Epidaur poznajemo dovoljno dobro da bismo mogli ispričati dio njegove priče.

"A mi tu priču najradije pričamo onima za koje vrijedi očuvati ovo nalazište – djeci", ističu iz Muzeja i galerija Konavala.

Teme dječjih radionica nadovezuju se upravo na to povijesno razdoblje. Na radionicama će se upoznati s moćnim Rimskim Carstvom, umjetničkim stilovima starih Rimljana, likovnim tehnikama antičkog svijeta, novcem i trgovinom, a još mnoge zanimljive teme čekaju svoj red. Buduća istraživanja arheološkog nalazišta Epidaur sigurno će nas iznova inspirirati, stoga smo sigurni da ideja za radionice neće nedostajati!

2. i 8. srpnja od 10:00 do 11:30
Rimska arhitektura / kiparstvo
Izrada makete antičkog vodovoda (karton, škare, papir, drvofiks)

12. srpnja od 10:00 do 11:30
Rimski carski portreti / slikarstvo
Izrada carskih portreta gratage tehnikom (pastele, papir, tuš, drveni štapići)

15. i 19. srpnja od 10:00 do 11:30
Izrada makete rimske vile (s podnim  grijanjem)! + mozaik od papira

22., 26. i 29. srpnja od 10:00 do 11:30

Rimska moda
(upoznavanje s pojmovima tunike, toga, klavusa... Odjeća kao znak pripadanja određenom staležu) Svaki polaznik će napraviti svoj kostim i sve pripadajuće rekvizite (mačevi, nakit...)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.