Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ljetno kino Karantena u Lazaretima

19.08.2021.

14:11

Autor: Radio Dubrovnik

ARL

ARL

Foto: - / -

Večeras u 21 sat u Lazaretima se nastavlja program "Ljetnog kina Karantena". U ovom filmskom bloku bit će predstavljena dva kratka filma; "Prazni sati" i "Mreža solidarnosti". Ulaz na obje projekcije je besplatan.

PRAZNI SATI, 2019., Hrvatska, 11’

Mate Ugrin

Migrantski radnici jednog brodogradilišta provode dane u krugu samačkog hotela na Jadranu. Navečer, jedan od njih uputi se do grada.

 

MREŽA SOLIDARNOSTI, 2014., Hrvatska, 31'
Gildo Bavčević

Nova vrsta borbe i otpora represivnom djelovanju sistema bazira se na ideji solidarnosti među građanima izvan institucionalnih okvira te na lakšoj mogućnosti umrežavanja i razmjeni informacija i ideja s obzirom na vrijeme u kojem živimo.
Mogućnost dokumentiranja i dijeljenja putem alternativnih medija postaje strategijom za mobiliziranje javnosti i apeliranje na širu svijest o društvenoj odgovornosti, samim time i snažno oruđe otpora.

 

Program filmskih projekcija  Art radionica Lazareti realizira u suradnji s UNSEEN Festivalom (Cavtat), a u sklopu aktivnosti projekta „Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“.

Prostor gledališta je organiziran u skladu s općim higijenskim mjerama i mjerama fizičkog distanciranja po preporukama HZJZ.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.