Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Ljeto kad sam naučila letjeti" premijerno u Kinu Jadran

11.08.2022.

07:33

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

"Ljeto kad sam naučila letjeti"

"Ljeto kad sam naučila letjeti"

Foto: Radivoje Andrić / -

Film koji je na ovogodišnjem Pula film festivalu popraćen ovacijama i mlađe i starije publike „Ljeto kada sam naučila letjeti“ premijerno će se prikazati u Kinu Jadran večeras u 21 sat uz gostovanje redatelja Radivoja Andrića.

"Ljeto kada sam naučila letjeti" priča je o odrastanju koju je u filmski scenarij prema istoimenom romanu Jasminke Petrović pretočila mlada scenaristica Ljubica Luković.

Pred dvanaestogodišnjom Sofijom je naizgled najdosadnije ljetovanje ikada – ljetovanje s dvije bake. Jedna je njena baka, s kojom dolazi iz Beograda, a druga je bakina sestra s Hvara koju Sofija nikada nije upoznala – obiteljske su se veze pokidale i treba ih obnoviti. Iako Sofiji prijeti ljetovanje bez wirelessa u društvu dvije starice, idiličan jadranski otok, prvi poljubac, pomirenje obitelji, ali i suočavanje s tugom pretvorit će ga u neprocjenjivo i nezaboravno iskustvo. Sofija odrasta.

Nakon filma razgovor s redateljem Radivojem Andrićem.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.