Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Ljubav ga mori, a ljubav se njime ruga" u Domu Marina Držića

18.05.2019.

12:09

Autor: Radio Dubrovnik

Dom Marina Držića

Dom Marina Držića

Foto: - / -

Povodom Međunarodnog dana muzeja Dom Marina Držića predstavit će u 19.30 sati svoju dramsku i glazbenu radionicu "Ljubav ga mori, a ljubav se njime ruga" pod mentorstvom prof. glazbe i kazališne skladateljice Paole Dražić Zekić, akademskog glumca Hrvoja Sebastijana i prof. glazbe Sanje Dražić.

"Nakon tromjesečnog trajanja, u Domu Marina Držića uspješno su se privele kraju dvije edukativne radionice s našim učenicima osnovnih i srednjih škola škola iz Dubrovnika kao i iz susjednih općina. Dom Marina Držića posebnu pozornost posvećuje posebnu pažnju posvećuje pedagoškoj djelatnosti. Prvenstveni cilj radionica je da se u svrhu poticanja kreativnosti mladih ljudi te znatiželje i potrebe za stjecanjem novih znanja dočara život renesansnog Dubrovnika, a posebice da im pobudimo zanimanje za život i djelo najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića", ističe se u pozivu.

Polaznici dramske radionice, njih dvadeset šestero, su proučavali odlomke iz Držićevih djela i načine na koji Držićevi likovi pate zbog ljubavi. Kakva ljubav muči Kamila, kakva pak starca Skupa? Kako pati Miljenko, kako Satir, a kako Bokčilo? Polaznici glazbene radionice, njih desetero, su nam pjevanjem i sviranjem različitih instrumenata dočarali glazbu iz Držićevog doba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.