Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Lokrum i Neretva, poveznica - priroda!

14.05.2013.

13:51

Autor: Ivica Puljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tjedan botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske u Dubrovniku je počeo otvaranjem izložbe fotografija "Krajobraz i biološka raznolikost delte Neretve" na otoku Lokrumu.

U klaustru Benediktinskog samostana na Lokrumu izložene su 22 fotografije petero neretvanskih autora – Davorke Kitonić, Ivice Puljana, Tomislava Rogošića, Marina Veraje i Ice Petrova na kojima se ističu prirodna bogatstva delte Neretve i jedinstveni neretvanski krajobraz. Voditeljica projekta Neretvanska baština u okviru kojeg je nastala ova izložba Meri Rogošić ističe da ovim projektom žele skrenuti pozornost na sveukupnu neretvansku baštinu. Zanimljiv program trećeg tjedna botaničkih vrtova i arboretuma u Dubrovniku se nastavlja sve do kraja tjedna, dodaje Nenad Jasprica iz Hrvatskog botaničkog društva, a posebnu pažnju posvetili su mladima za koje će biti organizirane brojne radionice, primjerice o uporabi pametnih telefona u botaničkim istraživanjima.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.