Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Luškog lito": U atriju velolučkog Centra za kulturu koncert klapa

22.07.2022.

16:54

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Luško lito

Luško lito

Foto: - / -

U sklopu Luškog lita večeras će se u atriju velolučkog Centra za kulturu održati koncert klapa. Isto tako u tijeku je održavanje drugog otočkog dječjeg festivala pod nazivom „Mala Vela Luka“.

U tijeku su brojne edukativne radionice za djecu. Kao što je poznato ovu priredbu organizira velolučka dječja udruga „Miki trasi“, a ove godine u njoj također sudjeluju učenici Osnovne škole grada Jastrebarskog s kojim je velolučka Općina potpisala sporazum o suradnji.

No, najviše aktivnosti kada je u pitanju Luško lito ovih dana usmjereno je oko održavanja kulturno zabavne manifestacije „Trag u beskraju“ posvećene obilježavanju četvrte godišnjice smrti legendarnog Olivera Dragojevića.

Tim povodom održat će se više značajnih priredbi. Osim izložbe i koncerta u župnoj crkvi svetog Josipa biti će koncert na sred velolučke uvale u kojemu će nastupiti brojne zvijezde Hrvatske zabavne glazbe. Na pjaci ispred župne crkve svetog Josipa održati će se još jedan koncert Zorice Kondže te međunarodni jazz festival , sve u čast velikom Oliveru.

U ovom slučaju riječ je o najznačajnijem kulturno zabavnom događaju ovog ljeta u Veloj Luci i na otoku Korčuli. Stoga su brojni organizatori i volonteri svakodnevno vrlo angažirani na spomenutoj organizaciji kako bi ona što bolje uspjela Oliveru u čast. Tih dana Vela Luka biti će prepuna gostiju te Oliverovih obožavatelja iz čitave Hrvatske i njenog okruženja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.