Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Mak Grgić večeras u Dvoru svira Morriconea, Rodriga i Tadića

24.06.2019.

11:13

Autor: Radio Dubrovnik

DSO

DSO

Foto: - / -

Mak Grgić proglašen je "maštovitim, nadarenim i ekspresivnim" gitaristom od New York Times-a kao i "gitaristom na kojeg treba obratiti pažnju" prema Washington Postu. Njegova glazba obuhvaća avangardu, filmsku glazbu, preko sjajnih klasika gitarskog repertoara, ranih radova, popa, jazza i drugih.

U Dubrovniku će nastupiti večeras u 21 sat u atriju Kneževa dvora.

Rođen u Ljubljani, studirao je gitaru u Zagrebu kod Ante Čaglja na Konzervatoriju za glazbu "Elliy Bašić", a diplomirao je u klasi Alvara Pierrija na Sveučilištu za glazbu i izvođačke umjetnosti u Beču. Završio doktorski studi na Sveučilištu Južne Kalifornije "Thornton School of Music" kao student Williema Kanengisera i Skotta Tennanta iz Los Angeles gitarskog kvarteta. Umjetnički je direktor interdisciplinarnog umjetničkog festivala − M.A.R.S. i Zagreb Guitar Festivala.

Za Dubrovnik sprema Bachov Adagio & Presto iz Violinske sonate No.1, Rodrigovu Toccatu, Morriconeove teme "Gabrijelova oboa" iz filma Misija te soundtrack filma "Dobar, loš, zao", potom 5 makedonskih djela Miroslava Tadića i druga djela koja će pokazati Grgićevu svestranost.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra, na web stranici www.dso.hr, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane i ostvarenje popusta, dostupno je isključivo na blagajni Orkestra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.