Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Mali debeli rakun

10.06.2013.

11:48

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U kinu Sloboda premijerno je prikazan kratki igrani film Mali debeli rakun redateljice i scenaristice Barbare Vekarić. Film je snimljen u Dubrovniku, u produkciji Akademije dramskih umjetnosti i filmske udruge Motion i koprodukciji Jadran Filma i Interfilma.

Mali debeli rakun obiteljska je drama, priča  o domovinskom ratu iz perspektive razigrane djevojčice Lili, koja se sprema na bijeg iz zemlje s mamom i oprašta sa tatom kojeg možda više nikada neće vidjeti.  Uz Barbaru Vekarić producenti filma su  Marko Krmek i Ivana Marinić Kragić, direktor fotografije  Filip Tot, montažerka  Monika Drahotuski, a vizualne efekte napravio je  Ratimir Rakuljić. Uloge u filmu tumače  Gracija Filipović, Nikša Butijer, Angela  Bulum, Nataša Dangubić, Gabrijela Tutek – Primorac, Perica Martinović, Vanesa Vidaković Natrlin. Dubrovačka premijera za koju se tražila ne samo stolica više, nego  gotovo njih stotinjak, održana je nakon nastupa u glavnom programu 22-gih  Dana hrvatskog filma  i  u Short Film Corneru  filmskog festivala u Cannesu.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.