Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Matica hrvatska Dubrovnik na Knjizi Mediterana

28.09.2016.

00:05

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu programa 28. Knjige mediterana, manifestacije koja se od 25. rujna do 1. listopada održava u Splitu pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, svoja najnovija izdanja predstavit će Dubrovački ogranak Matice hrvatske.

Tako će 29. rujna u Zavodu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Splitu biti predstavljeni novi brojevi časopisa „Dubrovnik“, „Povijesno-kritičke bilješke o starinama, povijesti i književnosti Dubrovnika“ Appendinija u prijevodu Ante Šoljića, „Crkvica Gospe Luncijate u Gružu“ Anamarije Bezek i Vinicija Lupisa,“Šmigalove furbarije“ Luka Paljetka, slikovnica „Jaketa Palmotić Dionorić“ Slavice Stojan i Dubravke Lošić te engleska izdanja Matičinih slikovnica: „Marin Držić“, „Ruđer Bošković“ i „Cvijeta Zuzorić“. Također, na ovogodišnjoj Knjizi Mediterana bit će predstavljeno je i izdavaštvo otoka Korčule u programu „Od jematve do jematve“  Gradskog muzeja Korčule te knjiga Ante Marinovića „Dubrovačko carinsko pravo II“ u izdanju Književnog kruga Split koji je organizator Knjige Mediterana. U sklopu znanstvenog dijela programa 27. rujna predviđen i znanstveni skup „Djelo Cvita Fiskovića – 20 godina nakon njegove smrti.“

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.