Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Matica hrvatske Dubrovnik na Grudi

06.12.2015.

14:04

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dubrovački ogranak Matice hrvatske predstavio se Konavljanima izborom svojih najnovih ovogodišnjih idanja objavljenih u raznim matičinim bibliotekama. Program je organizirao konavoski ogranak Matice hrvatsk.e.

Nakon sudjelovanja na manifestaciji Knjiga Mediterana u Splitu te gostovanja u Kotoru i Sarajevu, dubrovački ogranak Matice hrvatske predstavio je svoja najnovija izdanja u Domu Matice hrvatske na Grudi. Predstavljene su tako knjige 'Za Kranjčevića. Od arhivacije do kanonizacije' Antuna Česka, 'Tempi passati' i 'Spomenar' Sonje Seferović, zbirka pjesama 'Danak ljubavi' Feđe Šehovića, drama 'Romeo i Giulietta' Williama Shakespearea u prijevodu Luka Paljetka objavljena u sklopu biblioteke Psyche, slikovnica 'Marin Getaldić' Marijane Borić i Nore Mojaš te zbirka notnih partitura 'Škatulica' skladateljice i pedagoginje Nene Ćorak. Uz knjige predstavljena su i tri ovogodišnja broja časopisa 'Dubrovnik' koji objavljuje dubrovački ogranak Matice hrvatske. Pozdravne riječi uvodeći u program prisutne uputila je predsjednica konavoskog ogranka Matice hrvatske Antonija Rusković Radonić.
U popratnom programu nastupili su učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića; Ines Begić, Patricia Ćorak, Lovro Kovačević i Tana Michl.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.