Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Mediteran Tomislava Ivanišina

02.05.2013.

22:33

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U atriju Palače Sponza otvorena je večeras samostalna izložba slika Tomislava Ivanišina pod nazivom „ Infleksije i refleksije mediteranskih boja od sv. Jakova prema Dupcu“.

 Prvu samostalnu izložbu Ivanišin je imao upravo u Sponzi 1991. gdje je izlagao i 1993. godine. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Dubrovnika a, uz brojne skupne izložbe, samostalno je izlagao i u Splitu, Rijeci, Širokom Brijegu i Zadru. Mediteranski motivi, cvijeće, stijenje, more i karakteristačan krajolik ovog i ovakvog opsesivnog slikarskog motiva Tomislava Ivanišina predstavljeni su na sedamdesetak slika kao  posveta rodnom kraju, odabranom dubrovačkom lokalitetu ali i Pelješcu.  Pejzaž je dominantan  u njegovom slikarstvu baš kao i intenzivan kolorit koji svjedoči i o emocionalnoj vezi s podnebljem kojem posvećuje svoj slikarski interes i poetiku. Izložba Tomislava Ivanišina u Sponzi bit će otvorena do 20. svibnja.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.