Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade i Svjetski dan lutkarstva

22.03.2021.

14:01

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić nazočila je u nedjelju sastanku upravnih odbora Hrvatskog Centra Assitej i Hrvatskog centra UNIMA, koji je održan na Velikoj Sceni Kazališta Marina Držića povodom Međunarodnog dan kazališta za djecu i mlade i Svjetskog dan lutkarstva.

Govornici, ravnatelj KMD-a Paolo Tišljarić te gosti - predsjednica udruženja UNIMA Jasminka Mesarić i predsjednik udruženja ASSITEJ Romano Bogdan osvrnuli se na važnost Međunarodnog dana kazališta za djecu i mlade te Svjetskog dana lutkarstva, a pogotovo istaknuli zadovoljstvo da se unatoč pandemiji ovogodišnja središnja proslava održala u Dubrovniku.

Vrijedi podsjetiti kako je tijekom dva dana, 20. i 21. ožujka, održan niz događanja, počevši od izložbe lutaka u Palači Sponza, promocije knjiga u Saloči od zrcala u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama te izvedbe predstave za djecu i mlade "Bajka o baki Mokoš" autorice i redateljice Srđane Šimunović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.