Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Međunarodni dan muzeja obilježen i u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

19.05.2019.

13:56

Autor: Radio Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik/ Miho Skvrce

Umjetnička galerija Dubrovnik/ Miho Skvrce

Foto: - / -

Međunarodni dan muzeja ustanovilo je 1977. Međunarodno vijeće muzeja, a od tada se 18. svibnja obilježava svake godine u više od 35 tisuća muzeja, a ovogodišnja tema je Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja Umjetnička galerija Dubrovnik pripremila je zanimljiv program za sve uzraste.

U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik program je započeo besplatnom likovnom radionicom za djecu na temu "Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije", koju je vodila akademska slikarica Ivana Miloglav Ivanković.

U Galeriji Dulčić Masle Pulitika, u sklopu tradicionalnog programa Umjetničke galerije Dubrovnik "Subotnje kave u Galeriji" zainteresirani su se posjetitelji uz stručno kustosko vodstvo kustosice izložbe dr. sc. Rozane Vojvoda upoznali s radom i konceptom izložbe "Turisti" umjetnice Kristine Restović.

Osim pripremljenih programa posjetitelji su uz besplatan ulaz mogli pogledati i aktualne izložbe, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik izložbu Zlatana Vehabovića "U olovno nebo", ali i stalni postav na kojemu su izložena izabrana djela iz bogate zbirke UGD, u Galeriji Dulčić Masle Pulitika izložbu Kristine Restović "Turisti" te u Atelijeru Pulitika stalni postav s izborom djela Đura Pulitike iz zbirke UGD.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.