Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Mjesec hrvatske knjige" - u ritmu čitanja!

14.10.2019.

11:02

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

"U ritmu čitanja" moto je manifestacije "Mjeseca hrvatske knjige" kojom se od 15. listopada do 15. studenoga nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima, a ove godine posvećena je glazbi.

Dubrovačke knjižnice i ove se godine priključuju manifestaciji bogatim programima za djecu, mlade i odrasle. Uz redovne aktivnosti, Knjižnice će sa svojim ograncima, uz predavanja i predstavljanja knjiga, ugostiti mnoge zanimljive goste, organizirati brojne radionice i programe te tako poput glazbe nastojati prodrijeti do svih uzrasta.

U Ogranku Mokošica će se tijekom cijelog trajanja manifestacije održavati radionice medijske pismenosti o korištenju slobodnog vremena pod imenom "U slobodno vrijeme želim biti…", kao i pričaonice za djecu "Odakle dolazi glazba".

U Ogranku Lapad cijeli tjedan će se održavati manifestacija Betinim stopama #ljepota fizike u okviru koje će se održavati radionice s pokusima iz fizike za učenike svih dubrovačkih osnovnih škola od petoga do osmoga razreda i zainteresiranih srednjih škola.

U Narodnoj knjižnici Grad, Mjesec hrvatske knjige otvorit će Vojo Šindolić koji će u utorak, 15. listopada, predstaviti svoju zbirku pjesama "PoSvete" u 19 sati.

Laszlo Pinter održat će predavanje "Ljubav prema sebi, kao osnova ljubavi prema drugima" u petak, 18. listopada u 17.30 sati. Isti dan u Znanstvenoj knjižnici s početkom u 19 sati, Ivan Viđen će u godini posvećenoj Orlandu i 600-toj obljetnici njegova postavljanja, održati predavanje pod nazivom "Crtice iz povijesti dubrovačkog Orlanda".

Tijekom trajanja Mjeseca knjige srijedom i subotom održavat će se čitaonice u Domu za starije osobe Dubrovnik koje će voditi knjižničarka Narodne knjižnica Grad, Katarina Palinić.

Također, važna obavijest za sve korisnike Dubrovačkih knjižnica je i ta što će tijekom trajanja manifestacije Mjeseca hrvatske knjige biti moguć besplatan povratak knjiga, pa molimo sve one koji nisu vratili knjige na vrijeme da iskoriste priliku i to naprave u razdoblju od 15. listopada do 15. studenoga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.