Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Mladi kolendari zapjevali Dobroslaviću i Frankoviću

20.12.2019.

14:03

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Mladi kolendari su danas tradicionalno zapjevali kolendu dubrovačko-neretvanskom županu Nikoli Dobroslaviću i njegovim suradnicima u palači Ranjina, a potom i gradonačelniku Grada Dubrovnika Matu Frankoviću sa suradnicima u Gradskoj upravi.

Župan Dobroslavić čestitao je djeci i njihovim obiteljima te voditeljicama Paoli Dražić Zekić i Sanji Dražić Božić i uz najbolje želje u Novoj 2020. godini.

Mali kolendari i ove godine pohodili su gradsku vijećnicu i pjesmom unijeli božićni duh i veselje čestitajući nadolazeće blagdane. Dočekali su ih gradonačelnik Mato Franković, zamjenice Jelka Tepšić i Orlanda Tokić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i njihovi suradnici, a svi su rado s djecom zapjevali poznate stihove.

Polaznici Radionice kolenda i božićnih pjesama u organizaciji Matice hrvatske ogranak Dubrovnik tako su tradicionalno pjesmom i svirkom pozdravili predstavnike gradske uprave.

Predvođeni mentoricama Sanjom Dražić i Paolom Dražić Zekić, pokazali su kako vrijedno čuvaju tradiciju kolende dubrovačkog kraja. Gradonačelnik Mato Franković ih je pozdravio i zahvalio im na dolasku, poželjevši njima i njihovim obiteljima obilje zdravlja i sreće povodom nadolazećih blagdana, a domaćini su ih i potratali slatkišima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.