Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Modernijom rasvjetom Kazališta do kvalitetnije produkcije i nižih troškova

10.12.2019.

12:38

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Grad Dubrovnik je u suradnji s Kazalištem Marina Držića prijavio projekt pod nazivom "Modernizacija rasvjetnog parka Kazališta Marina Držića". Projekt ukupne vrijednosti 247.186,76 kuna odobrilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u sklopu Programa Ulaganja u zajednicu.

Ujedno ga i sufinancira u iznosu od 90 000 kuna.

Naime, cilj projekta je ulaganje u modernizaciju rasvjetnog parka Gradskog kazališta Marina Držića u svrhu povećanja razine kvalitete produkcije Kazališta Marina Držića u tehničkom, energetskom i produkcijskom smislu. Modernizacija rasvjetnog parka uključuje zamjenu aparata i dotrajale neadekvatne kablaže.

Kompletnom zamjenom postići će se i velika ušteda električne energije jer bi se postojeći aparati zamijenili novima koji troše puno manje struje, a i dio dosadašnjeg rasvjetnog parka bi se zamijenio LED uređajima.

Ovim projektom će se riješiti problem zastarjele opreme te će se postići cilj unaprijeđenja infrastrukture ustanova u kulturi, u ovom slučaju Kazališta Marina Držića koje je od iznimne važnosti za Grad Dubrovnik i širu zajednicu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.