Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

#MOMADoma Večeras otvaranje online izložbe dječjih radova

25.04.2020.

11:44

Autor: Radio Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik

Foto: - / -

Online izložba dječjih radova na temu interijera, kao jedan od programa koje je Umjetnička galerija Dubrovnik pokrenula virtualno pod #MOMADoma, bit će prikazana u 18 sati na Facebook stranici Umjetničke galerije Dubrovnik.

Prijave za ovaj online izazov trajale su dva tjedna, točnije od 4. do 18. travnja, a na izložbi će biti prikazan odabir najboljih radova.

Maleni su kreativci imali zadatak prikazati interijer ili detalj svoga doma, a za primjer kako su u slikarstvu prikazivani interijer i kao inspiraciju za izvršenje zadatka, muzejska pedagoginja Umjetničke galerije Dubrovnik, Ivona Šimunović iz muzejske je zbirke UGD odabrala tri djela Đura Pulitike (Stara soba, 1996., ulje, platno; U sobi, 1953., ulje, platno; Interijer s narančastim stolom, 1950., akvarel, papir).

Za izradu rada bile su dozvoljene sve tehnike, kao i svi formati, a mogla su sudjelovati dječica od vrtićke do osnovnoškolske dobi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.