Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na "Stradun Classicu" večeras Vlatković, Leskovar, Filjak, Sareika...

07.10.2019.

15:00

Autor: Radio Dubrovnik

DSO/Vedran Levi

DSO/Vedran Levi

Foto: - / -

Na večerašnjem koncertu "Stradun Classic" festivala u Kneževom dvoru nastupit će neki od najcjenjenijih i najtraženijih hrvatskih glazbenika u inozemstvu, a izvest će djela Handela, Griega, Vasks Castilla, Pejačević i Nielsena.

To su cellistica Monika Leskovar, pijanistica Martina Filjak, rogist Radovan Vlatković, predvodnica festivala, klarinetistica Marija Pavlović, a uz svjetsku violinsku zvijezdu, Vinetu Sareiku, inače prvu violinu renomiranog Artemis kvarteta, renomiranog violinista Daniela Rowlanda, cellisticu Maju Bogdanović i kontrabasista Zorana Markovića.

Program je sljedeći:
G.F. Handel Passacaglia u g molu, duo za violinu i cello,
arr. Halvorsen

E. Grieg Violinska sonata br. 2 u G duru, op. 13

P. Vasks Castillo interior, duo za violinu i čello

D. Pejačević Trio u C duru, op. 29 za klarinet, violončelo i piano, arr. G. Sollima

C. Nielsen Serenata in Vano
Kvintet za klarinet, hornu, fagot, cello i kontrabas

Ulaznice za koncerte festivala dostupne su u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra od do 14.30 sati, u Luži, agenciji Perla Adriatica na Pločama i gift shopu Dubravka na Pilama, kao i online putem servisa ulaznice.hr. Popusti za građane dostupni su isključivo na blagajni orkestra, a dodatne informacije i rerezvacije mogu se dobiti na broj 417 110.

Festival se održava u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika i hotela Rixos.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.