Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na Sveučilištu izložba dječjih radova od gline

26.10.2019.

11:48

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Izložba dječjih radova iz gline, nastalih u sklopu ovogodišnjih edukativnih radionica keramike bit će otvorena danas u 18 sati, u auli zgrade sveučilišnog Kampusa,a na adresi Branitelja Dubrovnika 41.

Edukativne radionice bile su organizirane za djecu uzrasta od 7 do 12 godina u sklopu projekta Europske noći istraživača i odvijale su se od utorka 30. travnja do utorka 4. lipnja na Sveučilištu u Dubrovniku pod vodstvom doc. dr. art. Kristine Kojan Goluža.

Tijekom pet susreta djeca su posjetila: Državni arhiv u Sponzi, Akvarij i Institut za more i priobalje, franjevački samostan i Apoteku, Pomorski muzej i Pomorski odjel Sveučilišta u Dubrovniku a za kraj druženja imali su organizirano vođenje Gradom s posebnim naglaskom na priču o Orlandu.

Nakon svakog od posjeta ovim institucijama, djeca su s doc. dr. art. Kojan Goluža izrađivala glinene pločice, ribice i druga morska bića od gline, posudice za mirodije, brodove od gline i kipove Orlanda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.