Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nagrade hrvatskog glumišta Ivici Kunčeviću,Doris Šarić Kukuljici i Romanu Nikoliću

25.11.2013.

00:01

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika dodjelilo je sinoć na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu Nagrade hrvatskog glumišta za 2013. godinu. Među dobitnicima je i nekoliko dubrovačkih umjetnika i jedna produkcija.

U konkurenciji za najbolje redateljsko ostvarenje  Nagradu hrvatskog glumišta dobio je Ivica Kunčević za režiju predstave „Cyrano“ Edmonda Rostanda u izvedbi Teatra Manje je više iz Zagreba. Na najbolju žensku ulogu u lutkarskim predstavama i predstavama za djecu i mladež nagradu je dobila Doris Šarić Kukuljica za ulogu  Broja jedan u predstavi „Alan Ford“ koju je u Zagrebačkom kazalištu mladih režirao Dario Harjaček. Romano Nikolić  nagrađen je za najbolju mušku ulogu. U konkurenciji mladih opernih umjetnika do 30 godina nagradu je dobila Nikolina Pinko za ulogu u operi „Cosi fan tutte“ Mozarta prikazanoj na 64. Dubrovačkim ljetnim igrama. Nagrade za svekoliko umjetničko djelovanje dobile su Edita Karađole i Dunja Vejzović. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.