Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nagrađeni dokumentarac Nevena Hitreca "Povuci-potegni" u Kinu Visia

11.11.2020.

13:07

Autor: Radio Dubrovnik

"Povuci - potegni"

"Povuci - potegni"

Foto: - / -

Nakon premijere 5. studenog, nagrađeni dokumentarac Nevena Hitreca "Povuci – potegni" nastavlja s projekcijama u Dubrovniku. Na rasporedu je danas, 11. studenog u 19 sati u dvorani Visia te u istom kinu 18. studenoga.

Jedna obitelj, devetogodišnje dijete i loš obrazovni program. Dječji radni stol pozornica je tragikomične obiteljske drame. Tko će prvi puknuti pod bremenom 'znanja'? Brižni roditelji ili njihovo samoživo dijete? Novi dokumentarac Nevena Hitreca gledatelje stavlja duboko u obiteljska popodneva i vikende kada, umjesto da se obitelj druži i zabavlja – oni pokušavaju zajedno učiti – i roditelji i njihove dvije djevojčice.

"Zanimalo me kako loš hrvatski obrazovni sustav utječe na obitelj, kada se umorni roditelji nakon svog radnog vremena moraju suočiti s novim radnim vremenom, onim pedagoga i nastavnika svojoj djeci. Uvjet je bio i naći inteligentno i svojeglavo dijete koje pruža stalan otpor tim naporima svladavanja gomile, ponekad vrlo apsurdnog gradiva. Tražio se pravi predstavnik svoje generacije, kome su tablet i mobitel važniji od svega", kazao je redatelj filma Neven Hitrec.

Na filmskom festivalu Jugoistočne Europe SEE u Parizu film "Povuci-potegni" osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film, a u međuvremenu je prikazan u programima ovogodišnjih izdanja Mediteran Film Festivala i ZagrebDoxa gdje je imao i svoju hrvatsku premijeru.

Ulaznice za projekcije filma "Povuci-potegni" mogu se rezervirati www.ulaznice.hr ili kupiti na blagajni svakoga dana sat vremena prije početka projekcije.

Raspored narednih projekcija i sve informacija o filmu «Povuci-potegni» redovito će biti ažurirane i dostupne na Facebook stranici filma.

 

Ekipa filma: Režija: Neven Hitrec, Scenarij: Neven Hitrec, Kamera: Boris Poljak, Montaža: Slaven Zečević, Snimatelji tona: Vedran Mažuranić, Viktor Grabar, Oblikovanje zvuka: Tihomir Vrbanec, Producent: Jure Bušić, Produkcija: Jaka produkcija, Distribucija: Jaka produkcija

 

Potpora: Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Grad Zagreb, Primorsko-goranska županija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.