Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Naira Asatryan održala koncert za Odjel pedijatrije

23.09.2020.

11:38

Autor: Radio Dubrovnik

DSO

DSO

Foto: - / -

U sklopu 8. Međunarodnog glazbenog festivala "Dubrovnik u pozno ljeto" i organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, pijanistica Naira Asatryan tradicionalno je održala donacijski koncert u Kneževom dvoru.

Ove je godine prihod od ulaznica bio namijenjen kupnji uređaja za dezinfekciju zraka za Odjel pedijatrije Opće bolnice Dubrovnik. Uz prilagođeno gledalište zbog epidemioloških mjera, pijanistica i organizacija DSO-a izrazili su veliko zadovoljstvo prikupljenim iznosom od 7.890 kuna što je dostatno za kupnju spomenutog uređaja te zahvalili svima koji su se odazvali i kupili ulaznice za koncert.

Budući glazbeni svijet ove godine slavi 250. obljetnicu od rođenja Ludwiga van Beethovena, pijanistica je odlučila za ovu prigodu izvesti djela ovog velikog skladatelja. Tako je publika uz pratnju kiše mogla poslušati tri sonate: Sonatu br. 14 u cis molu ‘Mjesečeva’; Sonatu br. 8 u c-molu ‘Patetična’ i Sonatu br. 2 u d-molu 'Oluja'.

Recital Naire Asatryan na Međunarodnom glazbeno festivalu „Dubrovnik u pozno ljeto“ možemo nazvati svojevrsnom tradicijom budući su ranijih godina održani koncerti „Naira za distrofičare“, potom koncert namijenjen kupnji Fibroscan aparata, prije dvije godine za Odjel intezivne njege i prošle godine također za Opću bolnicu Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.