Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Naši značajni zavičajnici - Volim Korčulu"

01.07.2020.

11:44

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Hrvatsko muzejsko društvo ove je godine u povodu Međunarodnog dana muzeja obilježilo ulogu i značaj baštinskih ustanova programom pod nazivom "Ljubav". Aktivnostima obilježavanja priključio se i Gradski muzej Korčula programom "Naši značajni zavičajnici – Volim Korčulu".

Prema podacima kustosice muzeja Sani Sardelić, program je to koji će nas pričom, tekstom i fotografijom podsjetiti na drage sugrađane i sugrađanke koji nisu više među nama, no njihov je rad i životni poziv utjecao na brojne Korčulane i Korčulanke te oblikovao povijest naše ne tako davne svakodnevice.

"Oni su iskreno voljeli svoj grad i otok, te svoju ljubav prenijeli naraštajima. Program razvijamo u suradnji s DAD - Arhivskim sabirnim centrom Korčula - Lastovo te suradnicima", poručuju iz Gradskog muzeja Korčule.

Program "Naši značajni zavičajnici – Volim Korčulu" je započeo u svibnju tekstom "Kako pamtimo i kako se sjećamo profesorice Mire Svoboda" uz ustupljene snimke dokumenata i fotografija Arhivskog sabirnog centra Korčula - Lastovo. Sada se upravo lipanj obilježava sjećanjem na Frana Klisuru uz tekst Nika Perića, ponovo u suradnji s ASC i izborom iz zbirke novinskih članaka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.