Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Noć kazališta u Dubrovniku

16.11.2013.

00:02

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U cijeloj Hrvatskoj danas se održava manifestacija Noć kazališta. U Dubrovniku će predstave odigrati Kazalište Marina Držića i to premijeru Krležine drame "U agoniji" a Studentski teatar Lero "Mjesečinu za Lady Macbeth".

U cijeloj Hrvatskoj danas se održava manifestacija Noć kazališta uz sudjelovanje 94 institucije u 38 gradova sa 130 različitih izvedbi i 60-tak popratnih programa. Kazališnim izvedbama, izložbama, tribinama i razgovorima obilježit će se peto izdanje manifestacije Noć kazališta koja ove godine uključuje  sudjelovanje ukupno 9 država budući će se Češka, Bugarska i Belgija po prvi puta priključiti kao nove partnerske zemlje.U Dubrovniku će svoj prinos ovoj manifestaciji dati Kazalište Marina Držića koje će premijerno prikazati dramu Miroslava Krleže „U agoniji“ u režiji Joška Juvančića uz 120. godišnjicu Krležina rođenja. U predstavi igraju: Frane Perišin, Jasna Jukić, Vladimir Posavec Tušek, Izmira Brautović, Anita Bubalo i Marko Kriste. Dramaturginja je Katja Bakija, scenograf Marin Gozze, kostimograf Željko Nosić a glazbu je izabrala Paola Dražić – Zekić. Sinoć je održana pretpremijerna izvedba a večerašnja premijerna je u 19 sati i 30 minuta.  Studentski teatar Lero u Lazaretima će ,također u 19 sati i 30 minuta, prikazati predstavu „Mjesečina za Lady Macbeth“ Milana Milišića u režiji Davora Mojaša. Kostimografkinja i kostimografkinja je Dubravka Lošić a igraju: Jasna Held, Ksenija Medović, Zvončica Šimić, Matilda Perković i Latica Zekić. Ulaz na sve izvedbe je besplatan. Dubrovačka Kazališna družina Kolarin sudjelovat će u programu Noći kazališta danas u Sinju gdje će se u 21 sat predstaviti komedijom „Ribarske svađe“ Carla Goldonija u režiji Žuže Egreny. Uz dubrovačke amatere u Sinju će danas predstave odigrati i kazališta iz Gata, Trilja, Kaštela i Tuzle

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.