Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Noć muzeja" u Centru za kulturu Vela Luka

29.01.2021.

11:40

Autor: Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Općina Vela Luka Facebook

Općina Vela Luka Facebook

Foto: - / -

I ove godine u velolučkom Centru za kulturu održat će se Noć muzeja. Ovoga puta to će biti virtualno, kojom prilikom će Inicijativa za promicanje pomorske tradicije Vele Luke predstaviti svoj ovogodišnji kalendar s motivima trgovačkih brodova nekadašnjeg brodarskog poduzeća "Dalmatinska plovidba".

"Dalmatinska plovidba" je zapošljavala veliki broj Velolučana, kao i stanovnika ostalih korčulanskih mjesta, ali i mnogo šire od toga.

Bila je stoga jedna od vodećih velolučkih i korčulanskih tvrtki, kako po broju zaposlenih, tako i po financijskim pokazateljima, te njenom utjecaju na gospodarski, socijalni i društveni razvitak ovo otočke sredine.

Kalendar je u galeriji Centra za kulturu predstavio profesor Tonko Barčot, a o njemu su još govorili doktor Dinko Radić, ravnatelj Centra za kulturu, profesorica Rada Dragojević-Čosović, viša kustosica muzeja Centra za kulturu, te Veselin Oreb, član Inicijative za promicanje pomorske baštine Vele Luke. U zabavnom dijelu večeri sudjelovati će lokalni glazbenici Sonja Antunović i Franko Bačić. Program će se održati u petak 29. siječnja tekuće godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.