Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

09:53 / 17.02.2022.

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Nominirani za Oscara od danas u Kinu Visia

Oskari 2022.

Oskari 2022.

Foto: Oskari 2022. / -

Ususret ovogodišnjoj dodjeli najprestižnije filmske nagrade Oscar u Kinu Visia od danas možete pogledati pet naslova koji su nominirani za zlatni kipić.

"Ulica noćnih mora" nominiran je u kategoriji najboljeg filma, a meksički redatelj ove kriminalistička drame Guillermo del Toro već je vlasnik dva Oscara. U prilog mu ide i impozantna glumačka ekipa u filmu koju predvodi Bradley Cooper, Cate Blanchett...

Trierov film "Najgora osoba na svijetu" u utrci je za Oscara u kategoriji najboljeg originalnog scenarija.

Dobitnica Oscara 2019. godine za najbolju žensku ulogu, Olivia Colman i ove je godine ponovo u utrci za istu nagradu i to za glavnu ulogu u filmu "Mračna/Izgubljena kći".

U istoj kategoriji natječe se i Penelope Cruz, Almodovarova miljenica u njegovom prošlogodišnjem filmskom hitu "Paralelne majke".

U ciklusu Oscar 2022. u Kinu Visiji možete pogledati još jedan nominirani film "Licorice pizza" redatelja Paula Thomasa Andersona i to u dvije kategorije - za najbolji film i najboljeg redatelja.

Detaljan raspored filmova možete pronaći na www.kinematografi.org

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.