Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nova izdanja Društva dubrovačkih pisaca

04.01.2015.

00:18

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Društvo dubrovačkih pisaca objavilo je u završnici prošle godine dva svoja nova izdanja koja će biti predstavljena tijekom siječnja u Dubrovniku.

Zbirka pjesama „Tisuću šiba preko usta“  Luka Paljetka novi je naslov u sklopu redovite izdavačke djelatnosti predstavljanja novih prinosa suvremenih dubrovačkih pjesnika.  Radi  se o novim Paljetkovim pjesmama zanimljivog koncepta i povoda  u zbiru od stotinu pjesama i tisuću stihova.  Pogovore  zbirci: „(Ne)obične riječi“ i „Zaslov“ -  napisali su Katja Bakija i Antun Nodilo a naslovnicu knjige ilustrirao je sam Luko Paljetak.  Tiskan je i peti broj Revije za književnost i publicistiku  „Literat“ koji donosi obilje znanstvenog, povijesnih, filozofijskog, dramskog i literarnog štiva dubrovačkih pisaca ali i autora kojima su Dubrovnik i njegova povijest bili inspirativnim povodom za objavljivanje u novom broju godišnjaka Društva dubrovačkih pisaca. Zbirka Luka Paljeta i novi broj „Literata“ bit će predstavljeni tijekom siječnja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.