Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nova premijera Lutkarske družine Dobrissimo

13.01.2016.

10:06

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kazališna držina Dobrissimo koja djeluje u sklopu dubrovačkog Kulturnog društva Aster premijerno će 17. siječnja na maloj sceni dubrovačkog kazališta u u Tetru Bursa prikazati lutkarsku predstavu za djecu „Čarobni grah“.

 Ovo je treći premijerni lutkarski naslov Dobrissima nakon uspješnih izvedbi predstava za djecu „Vrag zlatne kose“ i „Guščarica na studencu“. Dramatizaciju ove engleske narodne bajke i njenu prilagodbu scenskom lutkarskom uprizorenju, scenografiju i lutke kreirali su članovi Astera, kostimografiju Đemila Dilberović i Udruga Dart a glazbu Ivan Brajković. Redateljica je Izmira Brautović a u predstavi igraju: Marija Vukas, Katarina Palinić, Andrea Budrović, Hana Čerimagić Sarić i Senta Jerković a naratorica je Vanja Balent.  Izvedbe su 17. siječnja u 10 sati, 11.30, 17 i u 18.30 sati. Također, predstava će se prikazati i 23. siječnja u Teatru Bursa u istim ovim terminima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.