Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Novogodišnji koncert dubrovačkih simfoničara večeras bez publike

01.01.2021.

12:22

Autor: Radio Dubrovnik

DSO/ Vedran Levi

DSO/ Vedran Levi

Foto: - / -

Dubrovački simfonijski orkestar i ove godine priređuje novogodišnji koncert za svoje sugrađane. Iako se koncert neće održati tradicionalno u podne na Stradunu, valcer ćemo zaplesati u svojim domovima večeras od 21 sat uz prijenos snimke koncerta na Libertas TV-u i na njihovoj Facebook stranici.

Naime, koncert će se održati bez publike radi situacije s korona virusom, no dubrovački simfoničari nisu htjeli izostaviti tradiciju koja je godinama uz ples uvodila građane u novu godinu.

„Saloon“ orkestrom DSO-a ravnat će Slobodan Begić, a na repetoaru će se naći prigodna djela J. Straussa, G. Rossinija, D. Šostakoviča, J. Brahmsa, L. Delibesa, R. Hendersona i drugih skladatelja.

Koncert se priređuje u produkciji DSO-a i Libertas TV-a te u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Sveučilištem u Dubrovniku, Studentskim domom i Studentskim centrom Sveučilišta, Dubrovačkom baštinom i TZ-om grada Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.