Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

O prošlosti, ali i budućnosti Malog karneval festa

17.02.2020.

11:47

Autor: Radio Dubrovnik

Muzeji i galerije Konavala

Muzeji i galerije Konavala

Foto: - / -

U Kući Bukovac u Cavtatu održan je javni razgovor s temom 35. obljetnice Maloga karneval festa – manifestacije koja je prvi put održana 1976. godine, a nakon stanke za vrijeme Domovinskog rata, kao važan segment cavtatskog dječjeg karnevalskog programa, opet se reanimirala uz određene modifikacije.

Gosti ovog događanja, prof. Jakša Bošković, generator festivalskog programa i glazbenik Vinko Brautović, autor i izvođač mnogih glazbenih brojeva, na duhovit su se način prisjetili zlatnih vremena karnevala.

Govorilo se i o poratnom razdoblju, o sadašnjosti, čak predložilo i nekoliko ideja za budućnost. U razgovoru o cavtatskom maškaranom ushitu, aktivno je sudjelovala i publika. Oni su potvrda da vrijeme karnevala, koje je naizgled teško ponoviti u onom nekadašnjem obliku, zapravo tek dolazi. Razgovor je na dinamičan i zanimljiv način moderirao Ivica Puljić.

"Posjetitelji su mogli vidjeti snimke ovogodišnjeg Malog karneval festa kao i neke arhivske filmove, ali i čuti raritetne snimke jedinstvenog karnevalskog radijskog programa, stanice Ragusa Vecchia, koja se kao pravi komunalni radio, u doba maškara, mogla čuti na cavtatskim ulicama. Lijepo je osjetiti da duh karnevalskog zajedništva u Cavtatu još uvijek živi!", poručuju organizatori iz Muzeja i galerija Konavala.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.