Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

O tajnama stare kuće Bettera, "Trećem ključu" i povijesti Mlina

06.07.2021.

13:31

Autor: Radio Dubrovnik

Facebook

Facebook

Foto: - / -

U četvrtak i petak, 8. i 9. srpnja 2021. godine, s početkom u 19.30 sati na taraci ljetnikovca Bettera u Mlinima održat će se događaj "Tajne stare kuće u Beterini". Ulaz je besplatan uz prethodnu najavu uredu TZO Župa dubrovačka na telefon 020/486-254 ili osobno svakim radnim danom od 8 do 14 sati.

Događaj je humanitarnog karaktera i kroz prodaju knjiga i dobrotvorne priloge skupljat će se novčana sredstva za našu sumještanku Ivanu Štajduhar koja se trenutno nalazi na liječenju.

PROGRAM:
- predavanje o ljetnikovcu Bettera
- promocija hrvatskog i engleskog izdanja knjige „Treći ključ“ čija se radnja velikim dijelom odvija na ovom povijesnom lokalitetu
- predstavljanje programa „Šetnje kroz povijest Mlina“
- glazba uživo: četvrtak Nevia Miloslavić – flauta, petak – klapa Subrenum
- degustacija vina vinarije Zoro.

Za sve posjetitelje koji dolaze automobilom od 18.30 bit će otvoren parking hotela Astarea.

Od parkinga do ljetnikovca Bettera najjednostavnije je doći pješačkom stazom iza depadansa Studenac te nastaviti gornjim putem do „stare kuće“ (kada dođete u Beterinu nemojte silaziti prvim skalama prema plaži jer je s te strane put do ljetnikovca u lošem stanju).

Moguće je da službeni dio programa ne bude gotov prije noći pa se preporuča slojevita odjeća, udobna obuća i priručna svjetiljka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.