Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Obnova "Ekvinocija" na Lokrumu

01.08.2013.

15:48

Autor: Jelena Obradović Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prva ovogodišnja izvedba "Ekvinocija" Iva Vojnovića na Lokrumu je 4. kolovoza najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare u Festivalskoj palači.

Nakon četiri godine  na programu dubrovačkih ljetnih igara je ponovno je drama i „Ekvinocijo“ Iva Vojnovića u režiji Joška Juvančića i izvedi Festivalskog dramskog ansambla na Lokrumu. Novo ljeto "Ekvinocija" na konferenciji za novinare u Festivalskoj palači najavili su intendant Krešimir Dolenčić i redatelj Joško Juvančić. Premijera je bila 4. kolovoza 2004. godine a predstava je dobila četiri Nagrade hrvatskog glumišta, i to za najbolju predstavu u cjelini, najbolje redateljsko ostvarenje, glavnu žensku ulogu te za oblikovanje svjetla. Scenograf je Marin Gozze a kostimografkinja Danica Dedijer. Obnova „Ekvinocija“, kako  Juvančić najavljuje, neće biti samo obnova prethodne predstave već će uz neka nova lica na sceni udahnuti novu energiju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.