Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Od ove nedjelje nastupi KUD-a Čilipi ispred crkve sv. Nikole

10.07.2021.

14:14

Autor: Radio Dubrovnik

KUD Čilipi

KUD Čilipi

Foto: - / -

Iako s malim zakašnjenjem uzrokovanim situacijom s Corona virusom, Čilipljani ni ove godine ne odustaju od tradicionalnih nedjeljnih folklornih manifestacija koje se gotovo neprekinuti održavaju već više od pola stoljeća.

Tako će se, počevši od ove nedjelje, 11 srpnja, poštujući sve epidemiološke mjere, opet začuti pjesma i ples na trgu ispred crkve Sv. Nikole.

Manifestacija, kao i prijašnjih godina, započinje ujutro u 9,30 od kada gosti mogu posjetiti Zavičajni muzej Konavala s tradicionalnom, ali uvijek iznova interesantnim postavom, počastiti se pićem dobrodošlice uz zvuke mandolina i pjesmu Klape Čilipi, uživati u prezentaciji izrade rukotvorina ovog kraja te odabrati za sebe neke od bogatog izbora suvenira konavoskog veza ili pak domaćih poslastica i vina.

Nakon Sv. Mise u 11,15 članovi KUD-a Čilipi priredit će za sve nazočne tradicionalne plesove Konavala kao i dio običaja konavoske svadbe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.