Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Od srca dar" - Linđo za Udrugu slijepih

08.12.2020.

16:10

Autor: Radio Dubrovnik

FA Linđo

FA Linđo

Foto: - / -

Punih dvadeset godina Folklorni ansambl Linđo na 13. prosinca - blagdan Svete Lucije održavao je humanitarne koncerte kako bi prikupio sredstva za pomoć Udruzi slijepih Dubrovačko neretvanske županije.

"I ove smo godine planirali nastaviti tu tradiciju, pa čak i održati dva koncerta kako bismo, zbog epidemioloških uvjeta, što većem broju naših sugrađana omogućili da svojim dolaskom pomognu ovu našu akciju. Posebno smo se, unatoč svemu, pripremali za taj, nama uvijek dragi, 13. prosinca. Ali nažalost, ove godine to neće biti moguće. Stoga smo u danima koji slijede odlučili putem sredstava javnog priopćavanja i aktivnostima na društvenim mrežama prikazati dijelove nastupa u proteklih nekoliko godina, da bismo na sam blagdan Svete Lucije prikazali cijeli koncert iz 2018. godine. Ove godine sredstva će biti namjenska. Naime, Linđovci ovom akcijom žele pomoći pri nabavljanju elektroničkog povećala kojim bi se jednoj našoj sugrađanki u velike olakšalo školovanje. Stoga pozivamo sve ljude dobre volje da uplate novčana sredstva na račun Udruge slijepih i na taj način pomognu nabavci povećala", ističu iz Linđa.

 

UDRUGA SLIJEPIH

DUBROVAČKO NERETVANSKE ŽUPANIJE

DUBROVNIK

IBAN: HR502407000-1100021348 (OTP banka)

(Opis plaćanja: za povećalo)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.