Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Odabrano 68 filmova za 8. DUff 2019.

09.09.2019.

11:49

Autor: Radio Dubrovnik

DUff 2019.

DUff 2019.

Foto: - / -

Pod sloganom "Create beyond measure" selekcijski žiri DUffa 2019 – Filmskog festivala djece i mladih mediteranskih zemalja objavio je konačan popis filmova koji će se u listopadu natjecati za jedan od festivalskih brodova. Odabrano je 68 filmova u sedam različitih, dobnih i žanrovskih kategorija.

'Krivci' za ovogodišnji natjecateljski program su bili osječki animator i ilustrator Marko Dješka, filmski djelatnik, novinar i ekolog iz Siska Daniel Pavlić te filmski djelatnik i voditelj festivala „Kratka forma“ Boban Stefanović.

Osmo izdanje među mladim filmašima izuzetno popularnog DUffa održat će se od 15. do 20. listopada uz natjecateljske, dječje, revijalne i premijerne projekcije te već tradicionalno bogati radionički, ali i popratni program.

U Dubrovniku će se susresti oko 150 gostiju, autora, mentora, djece iz desetak zemalja kako bi se upoznali, družili, ali i nešto naučili.

Ovogodišnji festival, koji od samog početka organiziraju Kinematografi Dubrovnik i Udruga Luža te Ljetna škola filma Šipan, u (pod)znaku je Orlanda i njegovog lakta, a uz partnerstvo europskog projekta namijenjenog mladima #EUandME.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.