Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

10:09 / 13.06.2020.

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Odgođen festival viteških igara otoka Korčule

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Od 2013. godine u Korčuli se svake godine za redom održava u mjesecu lipnju međunarodna manifestacija "Festival viteških igara Korčula", koja posebno predstavlja bogatu kontinuiranu tradiciju izvođenja jedinstvenih plesova s mačevima, kao posebnost grada Korčule i šest mjesta na otoku Korčuli.

Iz grada Korčule su Moreške iz istoimenog društva te Hrvatske glazbene udruge Svete Cecilije,te Moštra iz Žrnova i Kumpanija iz Čare,Smokvice,Blata i Vele Luke.

Veći dio priprema je bio učinjen,kaže umjetnički voditelj Goran Oreb,da bi pojavom epidemije koranavirusa bilo upitno ovogodišnje održavanje. Što se i dogodilo.

Ove godine se festival neće održati,jer je veći dio izvođača nespreman i kadrovski i tehnički,te je otkazano i gostovanje posebnih udruga iz Lastova,Klisa i Raba,te je svojevremeno pristanak najavila i jedna viteška udruga iz Španjolske.

Upitna je i izložba viteških udruga koju redovito priređuje Gradski muzej Korčule,na čijoj su zgradi radovi na rekonstrukciji palače Gabrielis,dok muzej osnovnu djelatnost provodi u iznajmljenom prostoru palače Arneri.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.