Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Opera Cosi fan tutte ponovo na Igrama

27.06.2013.

10:54

Autor: Nila Miličić Vukosavić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Program, 64. Dubrovačkih ljetnih igara otvorit će Mozartova komična opera Cosi fan tutte ( Kozi fan tute), koja će biti premijerno izvedena 11. srpnja u parku Umjetničke škole , najavili su intendant Festivala Krešimir Dolenčić, producent opere Petar Mihočević, redateljica Sally Burgess i dirigent Oliver Gilmour, na konferenciji za novinare održanoj sinoć na samoj pozornici igranja opere.

"Iznimno mi je drago što ove godine Igre otvaramo operom u kojoj sudjeluju umjetnici iz deset zemalja i što na taj način možemo obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju, a posebno me raduje što je to upravo Mozartova Cosi fan tutte, koja je zadnji put na Igrama izvedena davne 1959. godine", kazao je intendat Krešimir Dolenčić. Ovu opernu produkciju u kojoj sudjeluje i Dubrovački simfonijski orkestar, ostvaruje fondacija Music Without Frontiers iz Londona i agencija Agevent u suradnji s Dubrovačkim ljetnim igrama, scenografiju potpisuje arhitekt i scenograf Charles Phu, kostimografkinja je Matija Vuica. Opera Cosi fan tutte će, uz premijeru 11. srpnja, imati i tri reprizne izvedbe: 13, 14. i 15.srpnja u parku Umjetničke škole, s početkom u 21sat i 30 minuta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.