Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Orebićka klapa Geta slavi 10. rođendan

15.02.2020.

10:10

Autor: Radio Dubrovnik/Joško Jelavić

Klapa Geta Facebook

Klapa Geta Facebook

Foto: - / -

Svečanim rođendanskih koncertom u športskoj dvorani osnovne škole Orebić danas će biti obilježena deseta godišnjica osnivanja i uspješnih nastupa u zemlji i inozemstvu orebićke klape Geta. Osnovana je 13. veljače 2010. i nosi ime prema jednoj od najstarijih i najljepših ulica u Orebiću.

Klapa broji devet članova a voditelj je maestro Janes Vlašić, koji je glazbeno vodstvo klape preuzeo 2014. godine nakon što je klapu od osnutka vodila profesorica Marina Stanković Šabić.

Na koncertu koji počinje u 18 sati, uz slobodan ulazak, klapi Geta pridružit će se ženske klape Nava iz Orebića, Divna iz Trpnja i Žuljanke, muška klapa Ošjak iz Vela Luke i poznato i cijenjeno ime zabavne glazbe Meri Cetinić, zatim na gitari Vinko Barčut, solistica Đurđica Farčić iz Orebića uz klavirsku pratnju profesorice Marine Stanković Šabić, dječji zbor osnovne škole Orebić i gosti i prijatelji klape iz inozemstva Marko Žigmanović iz Subotice i Goran Ilenče Kukić iz Strumice u Sjevernoj Makedoniji.

U proteklih deset godina u klapi je pjevalo 18 pjevača i pjevačica, a sadašnji članovi klape su sopranistica Mirjana Galić, prvi tenor Tin Ujević, drugi tenori Sven Radoš, Marko Gugić i Neno Borovina, bariton Josip Prizmić i basisti Lovro Katalinić, Toni Ćurković i Janes Vlašić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.