Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Orlando Piano Week": Lin oduševio, večeras Evan 'WTF Bach' Shinners

28.08.2019.

12:44

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovački simfonijski orkestar/ Vedran Levi

Dubrovački simfonijski orkestar/ Vedran Levi

Foto: - / -

Treći koncert festivala "Orlando Piano Week" održava se večeras u atriju Kneževa dvora u 21 sat, a nastupit će mladi američki glazbenik, strastveni zaljubljenik u opus velikog Johanna Sebastiana Bacha, Evan Shinners.

Nakon sinoćnjeg nastupa tajvansko-američkog pijanista Stevena Lina koji je oduševio publiku u Kneževom dvoru, slijedi nastup Evana Shinnersa, koji je osim velike privrženosti Bachovoj glazbi također poznat po originalnoj i ekscentričnoj glazbi koju stvara. 

Godine 2012. imao je čast nastupiti na tratini Bijele kuće na ceremoniji paljenja svjećica na božićnom drvcu, gdje je nastupio ispred 19 000 ljudi, uključujući i obitelj Obama. 

Niz projekata ostvario je pod svojim alter ego imenom WTF Bach, a u studenom 2018. otvorio je „Bachovu trgovinu“ na križanju 56. ulice i Broadwaya, gdje je u prostoru površine od petstotinjak kvadratnih metara pet sati dnevno izvodio Bacha trideset i sedam dana zaredom. Organizirao je trideset i sedam večernjih koncerata svake večeri na kojima je prisustvovalo preko šezdeset gostujućih umjetnika. Njegov poduhvat dospio je na naslovnicu New York Timesa.

Naravno, Shinners za koncert sprema djela Bacha, ali i Couperina.

"Oduševljen sam što sudjelujem na festivalu čija mi 'varljiva' tema (zrcala) predstavlja popriličan izazov, a također sam ushićen razinom majstorske vještine svakog pojedinog sudionika – u okružju tako talentiranih mladih umjetnika na neki ću način biti prisiljen 'suočiti se sa sobom' kao pijanist i glazbenik", izjavio je pijanist.

Ulaznice su dostupne u uredu DSO-a do 14.30 sati, u gift shopu Dubravka, agenciji Perla Adriatica na Pločama, u Luži te jedan sat prije početka koncerta pred Dvorom. Također, ulaznice se mogu kupiti online putem servisa ulaznice.hr.
Građani, kao i uvijek, mogu kupiti ulaznice uz brojne pogodnosti, a kontakt za rezervacije je 417 110.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.