Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Orlandova godina prijavljena na dva kongresa povijesnih gradova

26.02.2019.

16:18

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika prijavio je projekt Orlandova godina na dva natječaja/kongresa, od koji se prvi u ožujku održava u Solinu, a drugi u Krakowu u lipnju ove godine.

5. Međunarodni kongres povijesnih gradova održava se od 26. do 29. ožujka u Solinu, gdje će se međunarodna kulturno turistička nagrada "Plautilla" dodijeliti u tri kategorije; kvaliteta i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima, interpretacija i zaštita kulturne baštine te promidžba i distribucije kulturno-turističkih proizvoda.

Orlandovu godinu Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju prijavio je u posljednje navedenoj kategoriji za najbolji turistički proizvod koji se odlikuje kvalitetnom i kreativnom interpretacijom kulturno povijesne baštine.

Petnaesti svjetski kongres Organizacije gradova svjetske kulturne baštine (OWHC) održava se u Krakowu od 2. do 5. lipnja, a "Orlandova godina" prijavljena je na poziv za dostavu projekata povezanih s temom "Heritage and Tourism: Local Communities and Visitors – Sharing Responsibilities". Odabrani projekti bit će prezentirani na kongresu.

Podsjetimo, povodom 600. obljetnice postavljanja Orlandova stupa ova je godina, odlukom Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, proglašena Orlandovom godinom, a obilježit će je različiti programi koji će se odvijati tijekom svih dvanaest mjeseci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.